dimecres, 6 de novembre del 2013

Reforestem la Serra: Vens a plantar?


Finalment pareix que les condicions meteorològiques han canviat un poquet. Ja no fa tanta calor i ha començat a ploure. ARA és el moment de començar a anar al camp i plantar arbres, o el que és el mateix REFORESTAR
Els pinotells que haguéssim pogut plantar fa un mes haguessin mort per la falta d'aigua i les altes temperatures; els que plantem a partir d'ara, ho tenen molt millor per assegurar la seva supervivència.

A partir d'aquest dissabte dia 9 de novembre i fins el proper 14 de desembre, de 9.00 a 14.00 hores, anirem a una zona ubicada entre la finca de sa Gramola i la finca es Rajolí (al terme municipal d'Andratx) per a dur a terme tota una sèrie de tasques dirigides a reforestar i assegurar la supervivència dels exemplars. Aquestes són les principals tasques que durem a terme:

  • Preparar manualment el sòl
  • Plantar 
  • Col·locar protectors per evitar la predació
  • Crear micro-conques per afavorir la retenció de l'aigua a prop de la planta
Si t'interessa participar, consulta tots els detalls al següent enllaç
I si ja ho tens clar, emplena el formulari d'inscripció. Recorda que hauràs d'adjuntar una còpia del teu DNI per poder formalitzar l'assegurança.

En aquesta fase de reforestació podeu dur menors d'edat, sempre que prepareu un petit escrit signat (document de descàrrega) a on específicament digueu que us feis responsables dels menors.

El programa de voluntariat està constituït per diverses fases:
  • Fase I: Del 17 d'agost de 2013 al 26 d'octubre de 2013. Neteja i protecció del sòl afectat per l'incendi. 
  • Fase II: Del 09 de novembre de 2013 al 14 de desembre de 2013. Reforestació. 

Així com el programa avanci inclourem la informació sobre les futures fases que es realitzaran. 

Aquest programa té dos objectius principals, per una banda ajudar a la recuperació de la zona cremada per l'incendi del passat estiu, i per una altra també té un component d'educació ambiental clau per donar a conèixer els valors naturals de la Tramuntana i augmentar la conscienciació de les persones. 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració! Entre tots ho aconseguirem!

2 comentaris: